×
×
ico_11_1.png
Παιδική και Νεανική Ταινιοθήκη
Η μεγαλύτερη ταινιοθήκη παιδικού και νεανικού κινηματογράφου
ico_12.png
Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους
Το σημαντικότερο Φεστιβάλ του είδους στην Ευρώπη
Camera Zizanio
Η πιο μεγάλη γιορτή της νεανικής οπτικοακουστικής δημιουργίας !
ico_05_test.png
date.png
cam.png
cam1.png
olympia.png
zizan.png
olympia icon
sponsors

Νέα

Σινεμά στις πλατείες όπως παλιά… Ξεκινούν οι προβολές από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας
  • Jul 18, 2017
Ξεκινούν αυτή την εβδομάδα οι προβολές του προγράμματος «Σινεμά στις πλατείες» που οργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά σε πόλεις και χωριά του νομού Ηλείας το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. Η πρώτη προβολή θα γίνει στον Πλάτανο την Παρασκευή 21 Ιουλίου με την ταινία «Ραούφ», ενώ για τον μήνα Ιούλιο έχουν ήδη προγραμματιστεί άλλες τέσσερις προβολές στον Πύργο, στην παραλία Σαβαλίων, στο Κατσαρού και στη Νέα Φιγαλεία.
×

Διασφαλίζεται το μέλλον του φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους
  • May 30, 2017
Με την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου συναντήθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και οι διοργανωτές του Φεστιβάλ. Προς υπογραφή η προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας και Υπουργείου Πολιτισμού με το Διεθνές φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους Στην τελική τους φάση βρίσκονται οι διαδικασίες για την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους με σκοπό την περαιτέρω λειτουργία και ανάπτυξη του θεσμού.
×

20ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους!
  • May 29, 2017

Η αντίστροφή μέτρηση για το 20ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους ξεκίνησε!

Μπορείτε να υποβάλετε τις ταινίες σας τώρα!

Συμπληρώστε την αίτηση σε word και στείλτε τη με email στο info@olympiafestival.gr

Δείτε την αίτηση και τους κανονισμούς του Φεστιβάλ Ολυμπίας για παιδιά και νέους εδώ.
×

Παρουσίαση του πρώτου τόμου της σειράς "Πιάνω γραφή να γράψω δοκίμια για το Δημοτικό Τραγούδι" του συγγραφέα και δημοσιογράφου Παντελή Μπουκάλα
  • May 18, 2017
Τον πρώτο τόμο της σειράς «Πιάνω γραφή να γράψω δοκίμια για το δημοτικό τραγούδι», που ετοιμάζει εδώ και πολλά χρόνια ο Παντελής Μπουκάλας και που φαίνεται ότι θα αποτελέσει το magnum opus του πολυτάλαντου αυτού συγγραφέα (και ποιητή και κριτικού και δημοσιογράφου), θα παρουσιάσουν την Κυριακή 28 Μαΐου το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και το Κτήμα Μερκούρη.
Ο τόμος κυκλοφορεί από την Άγρα με τίτλο «Όταν το ρήμα γίνεται όνομα – Η “Αγαπώ” και το Σφρίγος της Ποιητικής Γλώσσας των Δημοτικών».
×

Δράσεις

, , , ,

Το ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ και η Βουλή των Εφήβων!
  • Jul 25, 2017
Την Κυριακή 9 Ιουλίου 2017, το Νεανικό Πλάνο, ανέλαβε να διοργανώσει τρία εργαστήρια κινηματογράφου για τα παιδιά που συμμετείχαν στην Βουλή των Εφήβων. Το πρωί, στον κινηματογράφο Ιντεάλ, μια ομάδα πενήντα παιδιών παρακολούθησε τη βραβευμένη ταινία «Λόλα: ένα μπιζέλι για σπίτι» του Thomas Heinemann. Ακολούθησε μια εκτεταμένη συζήτηση για τα κοινωνικά ζητήματα που αναδεικνύονται από την ταινία με τον Δημήτρη Σπύρου, καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Ολυμπίας και τη Αθανασία Σφακιανάκη.
×

Σινεμά στις πλατείες και φέτος!
  • Jul 05, 2017
Τέταρτη χρονιά του δημοφιλούς προγράμματος του Φεστιβάλ Ολυμπίας σε πόλεις και χωριά του νομού Ηλείας Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους συνεχίζει το φετινό καλοκαίρι το πρόγραμμα «Σινεμά στις πλατείες» με δωρεάν προβολές σε πόλεις και χωριά του νομού Ηλείας.
×

Παιδικό σινεμά παντού!
  • Jun 22, 2017
Το Φεστιβάλ Ολυμπίας γιορτάζει τα 20 χρόνια του με προβολές βραβευμένων ταινιών σε όλη την Ελλάδα.
×
,

Γκρεμίζοντας Προκαταλήψεις, Μαθαίνοντας την αποδοχή
  • Nov 14, 2016
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους φιλοξενεί το αφιέρωμα με τίτλο «Γκρεμίζοντας Προκαταλήψεις, Μαθαίνοντας την αποδοχή», το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους. Πρόκειται ουσιαστικά για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που ασχολείται με την εκπαίδευση και την απασχόληση. Μερικοί από τους στόχους της προσπάθειας αφορούν στην
×
olympia icon

Θέλετε να ανακαλύψετε το.."πλάνο" μας? Επισκεφθείτε τις σελίδες!


Olympia Film Festival

Camera Zizanio

The Mythos Project