×
×

Τα ζιζάνια στη Βιέννη!!!

  • Nov 02, 2016
Ακόμα ένα ταξίδι στη Βιέννη για τον ετήσιο θεσμό των Οπτικοακουστικών βραβείων (Media Literacy Awards) αλλά για πρώτη φορά ταξίδι στο εξωτερικό για δυο «Ζιζάνια» από τον Πύργο.
Ο Γιάννης Αγγελόπουλος και η Μαρία Μπαλάσκα, με πολύχρονη παρουσία στις δραστηριότητες του Φεστιβάλ, ήταν αυτοί που εκπροσώπησαν φέτος την Camera Zizanio στη σημαντική αυτή εκδήλωση που οργανώνει το Υπουργείο Παιδείας της Αυστρίας. Κι αυτό, το πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό που τους πρόσφερε το Φεστιβάλ Ολυμπίας, αποτέλεσε μια σημαντική εμπειρία.
Η τελετή της απονομής των βραβείων, που διαρκεί τρεις μέρες, πραγματοποιήθηκε από τις 19 ως τις 22 Οκτωβρίου. Τα αυστριακά σχολεία, που είχαν διακριθεί σε τομείς όπως το βίντεο, το κόμικ, το ραδιόφωνο, το ίντερνετ κλπ, παρέλαυναν ένα ένα για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να παραλάβουν ο βραβείο.
Στην τελετή έναρξης παρευρέθηκε και μίλησε η υπουργός Παιδείας της Αυστρία που δήλωσε την αμέριστη υποστήριξη στο θεσμό.
Στα πλαίσια αυτής της γιορτής κλήθηκαν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και τρία Φεστιβάλ του εξωτερικού, η Camera Zizanio από την Ελλάδα, το Plasencia Encorto από την Ισπανία και τοTime Line από την Ιταλία. Από την Ελλάδα προβλήθηκε η ταινία της What's in a Name? Της Λιλένα Μαρίνου και ο Γιάννης με τη Μαρία είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν στο πολυπληθές κοινό παρουσιάζοντας το Φεστιβάλ στην Ελλάδα.
Η ελληνική αντιπροσωπεία με χαρά διαπίστωσε ότι η Camera Zizanio και το Φεστιβάλ Ολυμπίας έχουν αποχτήσει φανατικούς φίλους στην Αυστρία. Ο Ρομπερτ είναι ένας καθηγητής εικαστικών που δεν σταματά να μιλά στους μαθητές του για το ελληνικό Φεστιβάλ.
Ομάδες παιδιών έχουν ήδη στείλει τις ταινίες του για να πάρουν μέρος στην 16 Camera Zizanio και ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για να έρθουν στην Ελλάδα στις 3 του Δεκέμβρη. Φέτος θα έχουμε την πιο μεγάλη αντιπροσωπεία από την Αυστρία.