×
×

Εκπαιδευτικά Υλικά και Ταινίες Εργαστηρίων

 • Κινηματογραφικό Εργαστήριο στους Παξούς

  Το διάστημα μεταξύ 10 και 14 Απριλίου 2013 υλοποιήθηκε για πρώτη φορά στο πανέμορφο νησί του Ιονίου ένα κινηματογραφικό εργαστήριο με ευθύνη του Νίκου Θεοδοσίου, σκηνοθέτη και καλλιτεχνικό διευθυντή της Camera Zizanio. Σε αυτό χρησιμοποιήθηκε η εμπειρία του Νεανικού Πλάνου από την πολύχρονη εφαρμογή του προγράμματος «Εκφράζομαι με εικόνες και ήχους».
  Στο εργαστήριο στους Παξούς πήραν μέρος 40 μαθητές γυμνασίου λυκείου (σχεδόν οι μισοί από το σύνολο των μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού) και πέντε καθηγητές. Και ήταν ενταγμένο στο “Πρόγραμμα Υποστήριξης Πρωτοβουλιών Μαθητών, ΕΝΤΟΣ, ΕΚΤΟΣ και ΕΠΙ ΤΑ ΑΥΤΑ» της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς .
  Δείτε τις ταινίες: Επείγον Περιστατικό - Basket Roll
 • Εργαστήριο Animation στη Ρόδο

  Τέλη Απριλίου 2013 τα «Μαθήματα στο σκοτάδι» επισκέφτηκαν την Ρόδο, όπου πραγματοποίησαν προβολές και αναλύσεις ταινιών από την ταινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου και συμμετείχαν στο 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας Ρόδου που πραγματοποιήθηκε στο 5ο Γυμνάσιο Ρόδου κατά τη διάρκεια του οποίου οι μικροί μαθητές δημιούργησαν μια ταινία animation.
  Δείτε την ταινία εδώ
 • 2η Έκθεση Παιδιαδρομής

  Στις 2-5 Σεπτεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε η 2η έκθεση Παιδιαδρομής στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Τα παιδιά που επισκέφθηκαν το περίπτερο του Νεανικού Πλάνου έκαναν τις πρώτες τους απόπειρες δημιουργίας ταινιών κινουμένων σχεδίων.
  Δείτε τις προσπάθειές τους εδώ
 • Κινηματογραφικό Εργαστήριο στην Κόνιτσα

  Τον Ιούνιο του 2011 πραγματοποιήθηκε στην Κόνιτσα ένα πενθήμερο κινηματογραφικό εργαστήριο στα πλαίσια του οποίου δημιουργήθηκε μια ταινία μυθοπλασίας και ένα ντοκιμαντέρ.
  Δείτε την ταινία μυθοπλασίας KAB 3132 και το ντοκιμαντέρ ΟΛΥΜΠΙΟΝ
 • Κινηματογραφικό Εργαστήριο στη Σκόπελο

  Τον Ιούλιο του 2009 πραγματοποιήθηκε ένα κινηματογραφικό εργαστήριο στη Σκόπελο.
  Δείτε την ταινία που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του εργαστηρίου με τίτλο Internet Villa εδώ
 • Κινηματογραφικό Εργαστήριο στην Κορησό

  Το 2009 πραγματοποιήθηκε στην Κορησό της Καστοριάς ένα τετραήμερο κινηματογραφικό εργαστήριο με μαθητές του Γυμνασίου
  Δείτε την ταινία Το ανυποψίαστο πορτοκάλι
 • Κινηματογραφικό Εργαστήριο στην Αγία Παρασκευή

  Τη σχολική χρονιά 2011-2012 πραγματοποιήθηκε ένα τρίωρο κινηματογραφικό εργαστήριο στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής
  Δείτε την ταινία που δημιούργησαν οι μαθητές εδώ