×
×

Σινεμά στις πλατείες και στις παραλίες!!!

BP_image
Το πρόγραμμα «Σινεμά στις πλατείες» οργανώνεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. Με τη συνεργασία μορφωτικών, πολιτιστικών και άλλων συλλόγων συνεχίζεται για τρίτη χρονιά η αναβίωση του κινητού κινηματογράφου στις πλατείες χωριών του νομού Ηλείας. Οι προβολές όλων των ταινιών γίνονται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, ενώ ούτε οι τοπικοί σύλλογοι επιβαρύνονται με οποιοδήποτε κόστος καθώς οι ταινίες προσφέρονται δωρεάν από την Ταινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου, την δε τεχνική υποστήριξη (συστήματα εικόνας και ήχου) παρέχει επίσης δωρεάν το Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Οι ταινίες απευθύνονται σε όλη την οικογένεια, αλλά θα ενθουσιάσουν ιδιαίτερα τα παιδιά καθώς αφηγούνται ευφάνταστες ιστορίες με σύγχρονα θέματα που έχουν στο επίκεντρό τους την παιδική και νεανική ηλικία και στις οποίες πρωταγωνιστούν παιδιά και έφηβοι.

Φέτος στο πρόγραμμα «Σινεμά στις πλατείες» προστέθηκαν και οι παραλίες αφού αρκετοί φορείς προτιμούν να προβάλλουν τις ταινίες στις παραλιακές παραθεριστικές περιοχές με φόντο τη θάλασσα του Ιονίου.

Μέχρι σήμερα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον αρκετοί πολιτιστικοί σύλλογοι και άλλοι τοπικοί φορείς, μεταξύ των οποίων οι: Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Βαρβάσαινας, Σύλλογος Παραθεριστών Κυανής Ακτής, Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Σαμικού «Η Αρχαία Σαμία», Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Επιταλίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελώνα «Η Αγ. Παρασκευή», Πολιτιστικός Σύλλογος Μυρτιάς, Σύλλογος Γυναικών Σαβαλίων, Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Δάφνης «Κώστας Βάρναλης», Ένωση Κουμανιωτών Ηλείας, Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλικώμου «Ο Αριστοτέλης», οι δήμοι Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ.ά.

Οι προβολές γίνονται από τα τέλη Ιουλίου μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο τηλ. 6973431805.