×
×

Διανομή Ταινιών & Οργάνωση Προβολών

dianomh page Οι ταινίες που προωθεί το Νεανικό Πλάνο για προβολή σε σχολεία, κινηματογραφικές λέσχες, Δημοτικούς κινηματογράφους, πολιτιστικούς συλλόγους και άλλους φορείς, προέρχονται από γνωστές και άγνωστες κινηματογραφίες απ’ όλο τον κόσμο.

Πολλές ταινίες μας έχουν χαρακτηριστεί αριστουργήματα από το κοινό και τους κριτικούς και σημείωσαν και εμπορική επιτυχία, παρ’ ότι τα κριτήρια με τα οποία τις επιλέγουμε είναι πρωτίστως παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά.

Επιλεκτικά αναφέρουμε ορισμένες ταινίες που σημείωσαν τεράστια επιτυχία.Animation
  • Ο Κιρικού και η μάγισσα του Michel Ocelot (Γαλλία-Βέλγιο)
  • Το παιδί που ήθελε να γίνει αρκούδα του Jannik Hastrup (Δανία-Γαλλία)
  • Strings-το νήμα της ζωής του Anders Rønnow Klarlund (Δανία-Νορβηγία-Σουηδία)
  • Το αγόρι και ο κόσμος του Alê Abreu (Βραζιλία)

Ταινίες Μυθοπλασίας
  • Ο βασιλιάς των μασκών του Yu Tian Ming (Κίνα)
  • Ο κόσμος της Σοφίας του Erik Gustavson (Δανία-Νορβηγία-Σουηδία)
  • Ο Ιταλός του Andrey Kravchuk (Ρωσία)
  • Ο άνεμος στις Ιτιές του Mohammad-Ali Talebi (Ιράν) κ.α.

Διανείμαμε σε επανεκδόσεις και κάναμε γνωστές στο ελληνικό κοινό τις ταινίες του François Truffaut : Ένα αγρίμι στην πόλη, Το χαρτζιλίκι και τα παλιόπαιδα. Επίσης την γαλλική ταινία το Σκασιαρχείο του Jean-Paul Le Chanois, η οποία αγκαλιάστηκε από τους εκπαιδευτικούς, προκάλεσε συζητήσεις για το εκπαιδευτικό σύστημα του Célestin Freinet και ήταν η αφορμή για την δημιουργία της εκπαιδευτικής ομάδας “Το σκασιαρχείο”.

Η Ταινιοθήκη μας ανανεώνεται σταθερά, δίνοντας την ευκαιρία στο ελληνικό κοινό να παρακολουθεί τις καλύτερες ταινίες που παράγονται κι έχουν στο επίκεντρο την παιδική και νεανική ηλικία.

Πρόσφατα εκτός από το αριστούργημα Το Αγόρι κι ο Κόσμος (47 διεθνή βραβεία και υποψήφιο για Όσκαρ), αποκτήθηκαν τα δικαιώματα των βραβευμένων σε πολλά διεθνή Φεστιβάλ ταινιών: Θύλακας, Finn, Η Κλάρα και το μυστικό των αρκούδων, Σάνα- η μουσική του λύκου, Ο μυρμηγκοήρωας, Το πειραγμένο γκάζι, Λαβύρινθος, Η ζωή σύμφωνα με το Νίνο, Ένα μπιζέλι για σπίτι, Ο Μίνι και τα κουνουπάκια.

Περισσότερα στοιχεία για τις ταινίες (περιλήψεις, συντελεστές κριτικές κλπ.) εδώ Για τη ενοικίαση των ταινιών ή την οργάνωση προβολών επικοινωνείτε με το Νεανικό Πλάνο τηλ. 2108664470
e‐mail: neanikoplano@gmail.com