×
×

Ποιοι είμαστε

Το ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 1992 και απέκτησε νομική προσωπικότητα με τη μορφή αστικής εταιρείας το 1998. Δραστηριοποιείται στον τομέα της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας και συγκεκριμένα στον οπτικοακουστικό χώρο και στην κινηματογραφική εκπαίδευση, όπου διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στην Ελλάδα.
Έχει μεγάλη και πολύχρονη πείρα στον σχεδιασμό, στη διοίκηση και στη διαχείριση πάρα πολλών projects με αντικείμενο τις πολιτιστικές, καλλιτεχνικές, δημιουργικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες και διαθέτει οργανωτική δομή και τεχνογνωσία, τέτοια ώστε να είναι σε θέση να συντονίζει και να υλοποιεί πολυσύνθετες και απαιτητικές δράσεις.
Επίσης διαθέτει στελέχη με άρτια κατάρτιση, εμπειρία, εξειδίκευση και δεξιότητες πάνω στο αντικείμενο της διοργάνωσης εκδηλώσεων και της κινηματογραφικής εκπαίδευσης και μια πλειάδα επαγγελματιών - εξωτερικών συνεργατών (καλλιτέχνες, εκπαιδευτικοί, τεχνικοί, εταιρείες και λοιποί επαγγελματίες του οπτικοακουστικού τομέα κ.ά.), με τους οποίους έχει συνεργαστεί επί σειρά ετών σε διάφορα επίπεδα και με εξαιρετικά αποτελέσματα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Σπύρου

Bio

Ο Δημήτρης Σπύρου είναι σκηνοθέτης και συγγραφέας. Γεννήθηκε το 1954 στα Διάσελλα Ολυμπίας. Έχει τελειώσει τη Δραματική Σχολή και έχει σπουδάσει κινηματογράφο. Από το 1982 ασχολήθηκε με τον κινηματογράφο όπου στα χρόνια της «μαθητείας» εργάστηκε ως ηθοποιός, βοηθός σκηνοθέτη, διευθυντής παραγωγής καθώς και με τη συγγραφή σεναρίων. Το 1985 άρχισε να σκηνοθετεί, δημιουργώντας ταυτόχρονα και την ανεξάρτητη εταιρία παραγωγής ΦΑΟΣ ΦΙΛΜ η οποία λειτουργεί ως σήμερα παράγοντας ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, καθώς και τηλεοπτικά προγράμματα και ντοκιμαντέρ. Η μεγάλου μήκους ταινία του «Ο Ψύλλος» (1990) πήρε έξι διεθνή βραβεία και ήταν η ελληνική υποψηφιότητα για το βραβείο καλύτερης νέας ευρωπαϊκής ταινίας της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Ήταν συμπαραγωγός και συν-σκηνοθέτης στη διεθνή νεανική τηλεοπτική σειρά ντοκιμαντέρ «BIG TREASURE CHEST FOR FUTURE KIDS» (1999-2000), η οποία πήρε βραβείο καλύτερου τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ για νέους στο Διεθνές Φεστιβάλ του Μονάχου.
Από το 1995 διευθύνει την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Νεανικό Πλάνο, η οποία ασχολείται με διανομή και παραγωγή ταινιών, εκδόσεις βιβλίων, διαχειρίζεται το cine ΦΙΛΙΠ στην Αθήνα, διοργανώνει φεστιβάλ και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες και παράγει και διανέμει εκπαιδευτικά προγράμματα.
Το 1997 σε συνεργασία με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νομού Ηλείας δημιούργησε το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, του οποίου είναι και καλλιτεχνικός διευθυντής.
Παράλληλα ασχολείται και με τη λογοτεχνία και είναι συνεργάτης περιοδικών τέχνης και πολιτισμού. Το 1981 πήρε το πρώτο Βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης για ποιητές κάτω των 35 ετών. Την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελούσαν ο Γιάννης Ρίτσος, ο Νικηφόρος Βρεττάκος και ο Τάκης Σινόπουλος.
Έχουν εκδοθεί δυο μυθιστορήματά του, δυο ποιητικές του συλλογές και δυο μελέτες του για τον κινηματογράφο και την παιδική ηλικία..

Connect

ΝΙΚΟΣ Θεοδοσίου

Bio

Ο Νίκος Θεοδοσίου είναι συγγραφέας και σκηνοθέτης. Σπούδασε κινηματογράφο στην Αθήνα και το Παρίσι. Το συγγραφικό έργο του εκτείνεται από τη λογοτεχνία ως την ιστορική έρευνα με ιδιαίτερη προσήλωση στην ιστορία των κινηματογράφων στην Ελλάδα.
Στον κινηματογράφο είναι προσανατολισμένος στην σκηνοθεσία ντοκιμαντέρ με πολλές συμμετοχές σε Φεστιβάλ. Έχει επεξεργαστεί και κατευθύνει εκπαιδευτικά προγράμματα κινηματογράφου για παιδιά, έχει κάνει εισηγήσεις σε πολλά συνέδρια με θέμα την οπτικοακουστική παιδεία των νέων, δημοσιεύσεις σε περιοδικά κι έχει καθοδηγήσει κινηματογραφικά εργαστήρια, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Είναι ιδρυτικό μέλος του Νεανικού Πλάνου (Ομάδα δημιουργών για την οπτικοακουστική έκφραση των νέων ανθρώπων), μέλος της τριμελούς γραμματείας του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, καλλιτεχνικός διευθυντής της Camera Zizanio (Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας), μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας «Σκασιαρχείο» και μέλος του Media Education Centre στο Βελιγράδι.

Connect


ΧΡΗΣΤΟΣ Κωνσταντόπουλος

Bio

Δημοσιογράφος, γεννήθηκε στον Πύργο το 1958. Εργάστηκε στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση, στον κινηματογράφο, στις εκδόσεις και στη διαφήμιση.
Ιδρυτικό μέλος του Νεανικού Πλάνου και σωματείων για τα γράμματα, τις τέχνες και την προστασία του περιβάλλοντος. Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Κέντρου Δήμου Πύργου. Είναι μέλος της Τριμελούς Γραμματείας του Φεστιβάλ Ολυμπίας και συντονιστής των δράσεών του.
Εξέδωσε το λογοτεχνικό περιοδικό «Αλφειός» και τα βιβλία Τάκης Σινόπουλος- Ένοικος τώρα του παντοτεινού, (επιμέλεια), περιοδ. Αλφειός 1996, Ένας αιώνας “Πατρίς”, Πατρίς Πύργου 2002, Ροβήρος Μανθούλης - Μια ζωή ταινίες (επιμέλεια), Αιγόκερως 2006, Επί τα ίχνη του Πανός, Interbooks 2006, Οδυσσέας, (επιμέλεια της επανέκδοσης του περιοδικού 1943-’44), Δήμος Πύργου 2007.


ΡΟΒΗΡΟΣ Μανθούλης

Bio

Ο Ροβήρος Μανθούλης είναι σκηνοθέτης, γεννημένος το 1929 την Κομοτηνή. Ήταν μέλος του ΕΑΜ. Από τα τέλη του 1943 μέχρι την Απελευθέρωση, ήταν το «χωνί» των Εξαρχείων και της Νεάπολης, που έφερνε τα βράδια, από κάποια ταράτσα στο λόφο του Στρέφη, τα αντιστασιακά μηνύματα μπροστά στα ανοιχτά παράθυρα των περιοίκων.
Σπούδασε αρχικά Πολιτικές Επιστήμες στην Πάντειο, έπειτα Κινηματογράφο και Θέατρο στο Πανεπιστήμιο Syracuse της Νέας Υόρκης. Στα μέσα της δεκαετίας του 1950 συνεργάστηκε με το ΕΪΡ στη μετάφραση και τη διασκευή έργων του αμερικάνικου δραματολογίου για το "Θέατρο της Τετάρτης". Από το 1956 και για μια δεκαετία περίπου ήταν καθηγητής και Διευθυντής Σπουδών στις Σχολές Κινηματογράφου Ιωαννίδη και Σταυράκου.
Το 1957 προσελήφθη στο Υπουργείο Τύπου με σκοπό την οργάνωση Τμήματος Ντοκιμαντέρ. Το 1958 με πρωτοβουλία του ίδρυσε μαζί με τους Ηρακλή Παπαδάκη, Ρούσο Κούνδουρο, Φώτη Μεσθεναίο, Γιάννη Μπακογιαννόπουλο την Ομάδα των 5, ένα κίνημα του δημιουργικού ντοκιμαντέρ στον ελληνικό χώρο. Τον ίδιο χρόνο ανέβασε το θεατρικό έργο του Ουίλιαμ Σαρόγιαν "Η καρδιά μου εκεί πάνω στα ψηλά" στο Θέατρο Αθηνών και στο Φεστιβάλ της Λευκάδας.
Συνεργάστηκε με το περιοδικό "Κινηματογράφος - Θέατρο", που διηύθυνε ο Γιάννης Μπακογιαννόπουλος.
Δραστηριοποιήθηκε για την ανάπτυξη των κινηματογραφικών λεσχών στην Ελλάδα.
Ως Γενικός Διευθυντής Προγράμματος της Ελληνικής Τηλεόρασης ανέλαβε τη μετατροπή του σε ΕΡΤ (1975) και της ΥΕΝΕΔ σε ΕΡΤ2 (1982).
Έχει σκηνοθετήσει τις βραβευμένες ταινίες "Πρόσωπο με Πρόσωπο", "Ψηλά το χέρια", "Χίτλερ", "Μπλουζ με σφιγμένο δόντια", 'Ο ελληνικός εμφύλιος πόλεμος" και την ελληνογαλλική συμπαραγωγή "Lilly' s Story" (Φεστιβάλ Βενετίας).
Η πρώτη του συνεργασία με τη Γαλλική Τηλεόραση ήταν ως διευθυντής και βασικός σκηνοθέτης της σειράς ντοκιμαντέρ με τίτλο "Στην αφίσα του κόσμου", η οποία το 1969 βραβεύτηκε από την Ένωση των Γάλλων Κριτικών ως Η Καλύτερη Εκπομπή της Γαλλικής Τηλεόρασης.
Για την Ευρωπαϊκή Τηλεόραση έχει γυρίσει 90 κοινωνιολογικά ντοκιμαντέρ, ταινίες μεγάλου μήκους, μιούζικαλ και την τηλεοπτική διασκευή των "Ακυβέρνητων πολιτειών" του Στρατή Τσίρκα, που είχε 50 αναμεταδόσεις από τη Γαλλική Τηλεόραση.
Υπήρξε πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας στο Παρίσι (1991 -2001 ).Έχει τιμηθεί για το σύνολο του έργου του στη Γαλλία με το Μετάλλιο της Πόλεως των Παρισίων.
Έχει μεταφράσει στα γαλλικά τον "Κύκλωπα" του Ευριπίδη και τα έργα του Ιάκωβου Καμπανέλλη "Αυτός και το παντελόνι του", “Οδυσσέα γύρισε σπίτι" για την Ελληνική Τριλογία: Ulysse, trios fois Ulysse. Την "Τριλογία" σκηνοθέτησε και παρουσίασε στο Θέατρο La Main d' Or στο Παρίσι. Επίσης μετέφρασε στα γαλλικά (με τη συνδρομή της ηθοποιού Εβλίν Γκιουιμαρά) και σκηνοθέτησε για το Φεστιβάλ της Αβινιόν την "Κοινή λογική" του Γιώργου Μανιώτη.


ΑΝΤΩΝΗΣ Χαλκιάς

Bio

Ο Αντώνης Χαλκιάς είναι σκηνογράφος. Κατάγεται από την Όλυμπο της Καρπάθου και γεννήθηκε το Φεβρουάριο του 1956. Σπούδασε σκηνογραφία στην Ελλάδα με δάσκαλο τον Τάσο Ζωγράφο και τον Πέτρο Καπουράλη.
Έχει σκηνογραφήσει περισσότερα από 80 θεατρικά έργα μουσικά προγράμματα και όπερες. Στον Κινηματογράφο έχει σκηνογραφήσει 17 ταινίες μεγάλου μήκους και έχει τιμηθεί με βραβείο σκηνογραφίας στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με την ταινία ‘Καραβάν Σεράι’. Στην τηλεόραση έχει σχεδιάσει περισσότερες από 60 σειρές.
Τελευταία μεγάλη παραγωγή, η σειρά του MEGA‘Το Νησί’. Μελέτησε αρχιτεκτονικά 7 κεντρικές μουσικές σκηνές της Αθήνας. Είχε την τεχνική επιμέλεια της τελετής του Υπουργείου Πολιτισμού στην Ακρόπολη ‘millennium 2000’.
Απ’ το 1998 υπηρέτησε την Εθνική Λυρική Σκηνή ως Τεχνικός Διευθυντής της και παραιτήθηκε το καλοκαίρι του 2006 διαφωνώντας και καταγγέλλοντας την Διοίκηση για τις ‘αρχιτεκτονικές’ παραβάσεις-παρανομίες, στο θέατρο Ολύμπια και την σχεδιαζόμενη μαξιμαλιστική οικονομική πολιτική της σεζόν 2006-2007. Διδάσκει σκηνογραφία σε δραματική σχολή. Αγωνίζεται για την διατήρηση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς του τόπου του.


ΒΟΥΛΑ Παπαγιάννη

Bio

Η Βούλα Παπαγιάννη είναι επιστημονική σύμβουλος για την διαπολιτισμικότητα. Σπούδασε Παιδαγωγικές Επιστήμες, Κοινωνιολογία, Ψυχολογία και Λατινοαμερικανολογία στα Πανεπιστήμια της Ζυρίχης και του Βερολίνου.
Έχει πολυετή διδακτική και ερευνητική εμπειρία στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Θράκης, Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βερολίνου και La Catolica της Λίμας (Περού) και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Είναι τομεάρχης (προσωποπαγής θέση) στο Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπεύθυνη καινοτομιών και διαπολιτισμικής επικοινωνίας.
Μέλος της επιστημονικής επιτροπής των Προγραμμάτων «Εκπαίδευση Παλιννοστούντων και Αλλοδαπών» και «Εκπαίδευση παιδιών Ρομά».
Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα μειονοτήτων και κοινωνικών μεταβολών, στον διάλογο των πολιτισμών, τον ρατσισμό, τη διαπολιτισμική και την παγκόσμια αναπτυξιακή εκπαίδευση. Έχει πλούσιο συγγραφικό επιστημονικό έργο (Διαπολιτισμική Αγωγή, 2008, Από τον Πολίτη του Έθνους στον Πολίτη του Κόσμου, 2004, Εισαγωγή στην παγκόσμια Αναπτυξιακή Εκπαίδευση, 2010 κ.ά) καθώς και 15 εκπαιδευτικά και παιδικά βιβλία, μεταφρασμένα σε πολλές γλώσσες.


ΣΠΥΡΟΣ Σιάκας

Bio

Ο Σπύρος Σιάκας γεννήθηκε το 1967 στην Άρτα. Σπούδασε Παιδαγωγικά και είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος με τίτλο διατριβής «Αξιοποίηση της Κινούμενης Εικόνας (animation) και της Κινηματογραφικής Αφήγησης στη Διαμόρφωση Πολυμεσικού Εκπαιδευτικού Υλικού για Διδακτικούς/Μαθησιακούς Στόχους».
Έχει εργαστεί ως δάσκαλος σε δημοτικά σχολεία και ως καθηγητής animation στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Αθήνας.
Έχει σκηνοθετήσει πολλές ταινίες animation για τις οποίες έχει διακριθεί τόσο σε εθνικά όσο και σε διεθνή φεστιβάλ.
Έχει διοργανώσει πολλά εργαστήρια animation, ορισμένα από αυτά σε συνεργασία με την ελληνική δημόσια τηλεόραση. Έχει γράψει βιβλία και έχει κάνει δημοσιεύσεις σχετικά με το animation.


ΑΓΓΕΛΙΚΗ Κορκοβέλου

Bio

Η Αγγελική Κορκοβέλου γεννήθηκε στην Αθήνα και τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές της   στο  Γυμνάσιο Παπάγου.  Στη συνέχεια σπούδασε Οικονομικά στη Σχολή Νομικών και Οικονομικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πήρε το  πτυχίο της Παιδαγωγικής  Ακαδημίας Λαμίας. Έκανε  Εξομοίωση Πτυχίου στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών. Απέκτησε τίτλο Μεταπτυχιακού Διπλώματος στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκπονεί  διδακτορική διατριβή στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με θέμα τον Κινηματογράφο στην Εκπαίδευση. Υπηρέτησε στη Σχολή Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου και στο δημόσιο ως εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Επί δεκαετία υπηρέτησε στο ΥΠΕΠΘ, όπου επιμελήθηκε το παιδικό περιοδικό ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ, που είναι εποπτικό μέσο διδασκαλίας για τους μαθητές του απόδημου ελληνισμού. Έχει λάβει μέρος σε πολλά σεμινάρια και συνέδρια με θέμα τον Κινηματογράφο στο Σχολείο, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Κείμενά της δημοσιεύονται σε εκπαιδευτικά, φιλολογικά  περιοδικά, στο διαδίκτυο και αλλού. Το βιβλίο της «Ελληνικός Κινηματογράφος», για την εκπαίδευση ενηλίκων στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων, εκδόθηκε από τις εκδόσεις Λιβάνη.


ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ Σαρλή

Bio

Η Ευφροσύνη Σαρλή γεννήθηκε το 1955 στην Αθήνα. Έχει εργαστεί ως δασκάλα και ως διευθύντρια σε Δημοτικά σχολεία στην Αθήνα, στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Περιβαλλοντικής στις Σπέτσες και στο εξωτερικό (παιδιά ελλήνων μεταναστών στην Ευρώπη )- "Charge de Cours" του Ευρωπαϊκού Σχολείου και του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου στο Λουξεμβούργο .
Έχει διατελέσει Σύμβουλος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο και είναι γραμματέας της παιδική Κριτικής Επιτροπής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους.


ΚΩΣΤΑΣ Κορρές

Bio

Ο Κώστας Κορρές γεννήθηκε το 1978 και είναι ιστορικός . Είναι ο δημιουργικός διευθυντής και συντονιστής των εκπαιδευτικών ταινιών πρόγραμμα « Μαθήματα στο σκοτάδι ».
Έχει πραγματοποιήσει ένα ιστορικό ερευνητικό πρόγραμμα για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Πολιτιστικό Κέντρο Παιδείας-ιδιωτικό σχολείο της Ρόδου. Έχει οργανώσει αρκετά ντοκιμαντέρ και εργαστήρια animation καθώς και μεταφράσεις και υποτιτλισμούς ιστορικών ντοκιμαντέρ.
Έχει πάρει μέρος σε παρουσιάσεις, σε διάφορα σεμινάρια και συνέδρια που έχουν πραγματοποιηθεί σε ιδρύματα και στο πανεπιστήμιο.
Έχει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά με τίτλους που αφορούν τις παρουσιάσεις του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου στο μουσείο « Historial de la Grande Guerre » της Γαλλίας και στο Αυτοκρατορικό Πολεμικό Μουσείο του Λονδίνου.


ΔΑΜΙΑΝΟΣ Βογανάτσης

Bio

O Δαμιανός Βογανάτσης είναι κινηματογραφιστής και εκπαιδευτικό. Τελειώνοντας το τμήμα Φυσικής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων (2006), εργάστηκε ως εκπαιδευτικός και εμψυχωτής με παιδιά όλων των ηλικιών, διδάσκοντας κυρίως Φυσική και Περιβαλλοντική αγωγή ως σήμερα. Παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια κινηματογράφου και αφήγησης λαϊκού παραμυθιού. Για 2,5 χρόνια υπήρξε (ιδρυτικό) μέλος εθελοντικής θεατρικής ομάδας, που είχε ως σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών γύρω από περιβαλλοντικά θέματα.
Το 2008-2010, με υποτροφία του ΙΚΥ, σπούδασε κινηματογράφο στο University of the Creative Arts, στο Surrey της Αγγλίας. Από το 2009 εργάζεται ως σχεδιαστής – εμψυχωτής σε εκπαιδευτικά οπτικοακουστικά εργαστήρια για παιδιά, νέους και εκπαιδευτικούς. Έχει σχεδιάσει & υλοποιήσει σχετικά εργαστήρια στην Αγγλία, τη Γερμανία, τη Σερβία και την Ελλάδα. Είναι σταθερός συνεργάτης του Διεθνούς Φεστιβάλ Ολυμπίας για Νέους και Παιδιά κι έχει συνεργαστεί με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, τον Συνήγορο του Παιδιού, τον Καρπό, το Θέατρο στην Εκπαίδευση και το Media Education Center στο Βελιγράδι. Ταινίες που έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο κινηματογραφικών εργαστηρίων του έχουν συμμετάσχει και βραβευθεί σε πολλά ελληνικά και διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ.
Οι ταινίες που έχει σκηνοθετήσει, “Μεταξουργείο” (συν-σκηνοθεσία) & “Gobolino”, έχουν βραβευθεί στα φεστιβάλ: της Δράμας, του Ελληνικού Ντοκιμαντέρ και της Πλατφόρμας. Το ντοκιμαντέρ του “Αφέντης & Υπηρέτης” έχει χρησιμοποιηθεί ως παιδαγωγικό ερευνητικό υλικό. Τον Ιούλιο του 2015 αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης κι αυτήν τη στιγμή εργάζεται ως δάσκαλος στο ελληνογερμανικό σχολείο Neue Schule Athen.


ΧΡΗΣΤΟΣ Σοφιανόπουλος

Bio

Ο Χρήστος Σοφιανόπουλος γεννήθηκε το 1972 στην Αμαλιάδα. Είναι τεχνικός κινηματογράφου και ήχου. Είναι ιδιοκτήτης του κινηματογράφου " Cine " στην Αμαλιάδα, ο οποίος αποτελεί ένα από τα αρτιότερα μέρη για προβολή ταινιών , με τέλεια εικόνα και ήχο.
Ιδιοκτήτης της εταιρείας «Work in Progress » η οποία ασχολείται με την παραγωγή ταινιών , υποτιτλισμούς , τεχνική οργάνωση Φεστιβάλ Κινηματογράφου όλη την Ελλάδα και την τεχνική υποστήριξη εικόνας και ήχου ( Digital Cinema ) , παρέχοντας εξοπλισμό.
Είναι τεχνικός επόπτης του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους και του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Δράμας.
Μόνιμη συνεργασία με πολλά κινηματογραφικά φεστιβάλ όπως εκείνο στο νησί της Πάτμου, το νησί της Σύρου κ.α.

ΑΡΓΥΡΗΣ Θέος

Bio

Ο Αργύρης Θέος, gsc είναι Διευθυντής Φωτογραφίας στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Έχει βραβευτεί για την δουλειά του στην σειρά «τα παιδιά της Νιόβης» Το έργο του περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 8 μεγάλου μήκους ταινίες, 19 τηλεοπτικές σειρές και φωτισμούς σε 66 παραστάσεις θεάτρου και χορού. Μέσα από την τάση του να αναζητά το καινούριο, έγινε ο πρώτος στην Ελλάδα που δημιούργησε στερεοσκοπική (3D) ταινία μικρού μήκους κινηματογραφικών προδιαγραφών. Με βαθύτατο ενδιαφέρον για την εκπαίδευση στην εικόνα, διδάσκει σεμινάρια και ετοιμάζει συνεχώς νέες δράσεις πάνω στον Οπτικό και Οπτικοακουστικό Γραμματισμό. Ελπίζει να μην αναγκαστεί ποτέ να συνταξιοδοτηθεί και να κυνηγά με την κάμερά του τους ηθοποιούς για πενήντα και παραπάνω ακόμη χρόνια.


ΑΓΓΕΛΙΚΗ Δαρλάση

Bio

Η Αγγελική Δαρλάση γεννήθηκε στην Αθήνα όπου ζει κι εργάζεται. Απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις Παραστατικές Τέχνες (The Central School of Speech and Drama-Λονδίνο). Έχει παρακολουθήσει μαθήματα συγγραφής (θεατρικό έργο- κινηματογραφικό σενάριο) σε Ελλάδα και Αγγλία.
Από το 2000 γράφει συστηματικά θεατρικά έργα και πεζογραφία (για παιδιά κι ενήλικες) κι έχει επανειλημμένως βραβευθεί και διακριθεί για το συγγραφικό της έργο: αναγραφή για τη συγγραφή στους Διεθνείς Τιμητικούς καταλόγους της ΙΒΒΥ καθώς και στη Διεθνή Λίστα White Ravens της Διεθνής Παιδικής Νεανικής Βιβλιοθήκης του Μονάχου, Βραβεία του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ για τη συγγραφή εικονογραφημένου βιβλίου καθώς και λογοτεχνικού βιβλίου για μεγάλα παιδιά και νέους, Κρατικό Βραβείο Παιδικής-Νεανικής Λογοτεχνίας και Κρατικό βραβείο θεατρικού έργου για παιδιά, Έπαινος στο Διαγωνισμό συγγραφής θεατρικού έργου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Βραβείο στο Διαγωνισμό συγγραφής Θεατρικού έργου για Νέους Έλληνες Θεατρικούς Συγγραφείς, ΓΓΝΓ –Θέατρο του Νότου.
Εκπροσωπεί ως θεατρικός συγγραφέας την Ελλάδα στο Think tank της «Ένωσης Θεάτρων της Ευρώπης» (UTE) και σε θεατρικό πρότζεκτ με θέμα την οικονομική-πολιτική κρίση στη σημερινή κοινωνία “Harbour40” - απόσπασμα έργου της παρουσιάστηκε στο Short Theatre Festival της Ρώμης (παραγωγή UTE/ Teatro di Roma).
Έχει μεταφράσει θεατρικά έργα, πεζογραφία και τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ. Έχει επιμεληθεί δραματουργικά κείμενα κι έχει εργαστεί σε ομάδες σεναρίου σε τηλεοπτικές εκπομπές.
Είναι διδάσκουσα θεατρικών εργαστηρίων και εργαστηρίων Δημιουργικής Γραφής. Έχει συνεργαστεί σε δράσεις που ενισχύουν-προωθούν τη φιλαναγνωσία και την καλλιτεχνική εκπαίδευση και, ως εισηγήτρια σε συνέδρια και σεμινάρια με θέματα που σχετίζονται με την παιδική κι εφηβική καλλιτεχνική έκφραση.
Έχει επιμεληθεί καλλιτεχνικά φεστιβάλ νεανικής θεατρικής δημιουργίας Είναι σταθερή συνεργάτης του «Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αρχαίας Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους» και του Camera Zizanio - Ευρωπαϊκή συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας συμμετέχοντας ως πρόεδρος της Κριτικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Τμήματος και ως εισηγήτρια του εργαστηρίου «Εισαγωγή στην κινηματογραφική γλώσσα- ανάλυση-κριτική». Έχει σκηνοθετήσει θέατρο, performances, παραστάσεις devised Theatre, μουσικές συναυλίες και μουσικά βίντεοκλιπ.
Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας θεάματος «Η Άλλη Πλευρά» και της δισκογραφικής εταιρείας “Puzzlemusik”.


ΚΩΣΤΑΣ Κατράκης

Bio

Ο Κώστας Κατράκης γεννήθηκε το 1971Σπούδασε γραφιστικές τέχνες. Από το 1992 ως το 1996 ήταν υπεύθυνος δημιουργικού τμήματος στη διαφημιστική εταιρεία LEBO. Από το 1998 ως το 2007 συνεργάστηκε με την εταιρεία Pictus στη δημιουργία διαφημιστικών spot για την τηλεόραση και τα πολυμέσα.
Από το 2002 ως το 2007 συνεργάστηκε με το Ίδρυμα Ευγενίδη και δημιoύργησε σειρά τρισδιάστατων ταινιών animation για το ψηφιακό Πλανητάριο της Αθήνας.
Από το 2008 ως σήμερα είναι υπεύθυνος στο Δήμο Αθηναίων, για την δημιoυργία ψηφιακού οπτικοακουστικού υλικού και 3D animation ταινιών για την ενημέρωση των δημοτών για διάφορα θέματα (εκπαίδευση, υγεία κλπ) μέσω διαδικτύου.
Το 2005 σε συμπαραγωγή με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου δημιoύργησε την τρισδιάστατη μικρού μήκους ταινία «Φανταξιά» η οποία συμμετείχε σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Κλερμόν Φεράν, Φεστιβάλ Δράμας κ.α.). Βραβεύτηκε από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας, με το «Βραβείο Καλύτερου animation για το παιδικό και νεανικό κοινό». Προβλήθηκε από την ΕΤ1.
Το 2006 σε συμπαραγωγή με την εταιρεία Pictus δημιούργησε την ταινία animation “Ο κύκλος της εξέλιξης”. Συμμετείχε σε πολλά Διεθνή Φεστιβάλ και ήταν υποψήφια στα Κρατικά Βραβεία του Υπουργείου Πολιτισμού.
Το 2008 σε συμπαραγωγή με Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου δημιούργησε την 3D animation ταινία μικρού μήκους “ Steps ”. Η ταινία έλαβε ειδική μνεία στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας.
Το 2008, δημιούργησε την εκπαιδευτική ταινία “Δήμος-Ο κόσμος του Animation”, παραγωγής του Δήμου Αθηναίων, η οποία πήρε το βραβείο Νέων Τεχνολογιών από την Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας.
Παράλληλα, πραγματοποιεί εκπαιδευτικά εργαστήρια animation για παιδιά, νέους κι εκπαιδευτικούς. Επί ένδεκα συνεχή χρόνια είναι υπεύθυνος του εργαστηρίου Zizanimation του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.


ΓΙΩΡΓΟΣ Διδυμιώτης

Bio

Ο Γιώργος Διδυμιώτης κατάγεται από τα Κύθηρα και είναι 42 χρόνων. Σπούδασε κινηματογράφο και Μ.Μ.Ε. στην Αγγλία.
Από το 1999 εργάζεται ως σκηνοθέτης και μοντέρ για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.
Από το 2002 διδάσκει σκηνοθεσία και μοντάζ σε κινηματογραφικά εργαστήρια, σεμινάρια και προγράμματα Λαϊκής Επιμόρφωσης.


ΖΩΓΡΑΦΙΑ Καρέκου

Bio

Η Ζωγραφιά Καρέκου γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα.
Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και πολεοδομία στο πανεπιστήμιο της Ζυρίχης. Από το 2006 εργάζεται σαν αρχιτέκτονας, πολεοδόμος, ερευνήτρια, εικονογράφος και γραφίστρια. Το 2009 ασχολήθηκε με την ίδρυση και τη λειτουργία της ομάδας "Αρχιτεκτονική χωρίς Σύνορα" (ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού) που λειτούργησε εώς το 2015, πραγματοποιώντας εργαστήρια αρχιτεκτονικής σε δημόσια σχολεία, εξερευνώντας τους τρόπους και τις μεθοδολογίες για την ένταξη της αρχιτεκτονικής γνώσης και πράκτικής στη σχολική εκπαίδευση.
Τον τελευταίο χρόνο, ολοκληρώνει το διατμηματικό μεταπτυχιακό "Προστασία μνημείων. Αποκατάσταση Ιστορικών Κτιρίων και Παραδοσιακών Οικισμών". Παράλληλα, συνεχίζει την έρευνα για τη σχέση της αρχιτεκτονικής και της παιδαγωγικής επιστήμης με τη συνεργάτιδά της Κατίτα Χρυσανθοπούλου και την Ομάδα Α. (Ομάδα Αρχιτεκτονικής εκπαίδευσης και σχεδιασμού), οργανώνοντας εργαστήρια σε ομάδες μαθητών με σκοπό την αναβάθμιση του σχολικού χώρου.
Από μικρή ασχολήθηκε με το χορό, το σωματικό θέατρο, τη μουσική και το τραγούδι. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φωτογραφίας και καλλιτεχνικού ντοκιμαντέρ. Ως χειροτέχνης παράγει ξύλινα χρηστικά αντικείμενα και κεραμικά.