Μαθήματα στο Σκοτάδι και στην Στερεά Ελλάδα

Μάρτης – Απρίλης 2011

Τα «Μαθήματα στο σκοτάδι» συνέχισαν το κινηματογραφικό τους ταξίδι στις απομακρυσμένες και απομονωμένες περιοχές της Ελλάδας με εξορμήσεις στην Στερεά Ελλάδα και την πραγματοποίηση 7 εκδηλώσεων (προβολές ταινιών, αναλύσεις, επιμορφωτικές συναντήσεις), τις οποίες παρακολούθησαν 600 μαθητές, και 40 εκπαιδευτικοί και γονείς.

Πρώτος προορισμός ήταν το Γαλαξίδι, όπου την Δευτέρα 21 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παρθεναγωγείου, πρόβαλαν για τα μικρότερα παιδιά την ταινία κινουμένων σχεδίων «Ο Κιρικού και η μάγισσα», και για τα παιδιά του Γυμνασίου την ταινία «Ξύλινη Κάμερα». Η επίσκεψή μας εκτός από τις παρουσιάσεις και τις αναλύσεις των παραπάνω ταινιών, εμπεριείχε και μία επιπρόσθετη παράλληλη απογευματινή προβολή της ταινίας «Το Σκασιαρχείο» για τους εκπαιδευτικούς.

Ναύπακτος, ημέρα προβολής!

Δεύτερος προορισμός ήταν η πόλη της Ναυπάκτου όπου την Παρασκευή 8 Απριλίου στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα, πρόβαλαν για τα μικρότερα παιδιά του δημοτικού την ταινία κινουμένων σχεδίων «Ο Κιρικού και η μάγισσα» και για τα μεγαλύτερα παιδιά την βραβευμένη ελληνική ταινία «Ο Ψύλλος». Παράλληλα έγιναν παρουσιάσεις και αναλύσεις των ταινιών σε συζητήσεις-παιχνίδια ερωταπαντήσεων με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς.

Στιγμιότυπο της προβολής στη Βόνιτσα

Τρίτος και τελευταίος προορισμός στην Στερεά Ελλάδα, αποτέλεσε η πόλη της Βόνιτσας. Εκεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημοτικού σχολείου την Δευτέρα 11 Απριλίου πρόβαλαν για τα μικρότερα παιδιά την ταινία κινουμένων σχεδίων «Ο Κιρικού και η μάγισσα», για τα μεγαλύτερα παιδιά την βραβευμένη ελληνική ταινία «Ο Ψύλλος». Παράλληλα πραγματοποίησαν παρουσιάσεις και αναλύσεις των ταινιών και συζητήσεις με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς.