Ανοιχτά Φτερά

In production

Ένας μικρός, ξενιτεμένος σπίνος σώζει τη ζωή του τραυματισμένου αρχηγού των άγριων περιστεριών και καταφέρνει να κερδίσει το σεβασμό του. 

Ένας μικρός σπίνος αναγκάζεται ν΄ αφήσει την πατρίδα του, που είναι σε εμπόλεμη κατάσταση. Αμέσως μόλις φτάνει σε μια ξένη χώρα, γίνεται αυτόπτης μάρτυρας ενός ατυχήματος: ένα αμάξι χτυπάει τον αρχηγό των άγριων περιστεριών. Ο μικρόσωμος σπίνος αμέσως αγωνίζεται να σώσει το μεγαλόσωμο, άγνωστό του περιστέρι, επιδεικνύοντας πρωτόγνωρη γενναιότητα, και τα καταφέρνει. Τα υπόλοιπα περιστέρια τον καταδιώκουν, επειδή πιστεύουν ότι τους κλέβει το φαγητό, ενώ αυτός απλώς μεταφέρει τροφή για τον τραυματισμένο αρχηγό τους. Στην καταδίωξη δίνει τέλος ο αρχηγός των περιστεριών υπερασπιζόμενος το σωτήρα και νέο του φίλο.

Συντελεστές

Cast: Χρήστος Στέργιογλου

Crew Animation: Σπύρος Σιάκας

Μοντέζ: Ιωάννα Σπηλιοπούλου

Sound Design: Βαγγέλης Φάμπας  

Οι σκηνοθέτες της ταινίας, Ταξιάρχης Δεληγιάννης και Βασίλης Τσιουβάρας

Ο Ταξιάρχης Δεληγιάννης σπούδασε στο Αμερικάνικο Κολλέγιο της Αθήνας (DEREE) Marketing and Business Administration. Τα έτη 2016, 2017 και 2018 ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του Διεθνούς Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στην Ασκόνα Ελβετίας και παρακολούθησε σεμινάρια σεναρίου και σκηνοθεσίας στο Λοκάρνο Ελβετίας. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά και Ιταλικά.

 Ο Βασίλης Τσιουβάρας σπούδασε Νομική στη Θεσσαλονίκη και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο (Master of Laws (LLM) in Intellectual Property Law). Επίσης παρακολούθησε σεμινάρια σεναρίου στο ΜΙΚΡΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά και Γερμανικά.         

Είναι και οι δύο μέλη της ΕΕΣ (Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών) και της ASIFA HELLAS-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ. Έχουν συμμετάσχει σε pitching labs σεναρίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό (TORINO FILM LAB, ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ).

Αυτή την περίοδο ετοιμάζουν το σενάριο για την πρώτη ταινία τους μεγάλου μήκους με τίτλο BACK2BASICS.

Παράλληλα, σκηνοθέτησαν ένα επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ «ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ». Επίσης, έχουν γράψει τρεις μίνι τηλεοπτικές σειρές, εκ των οποίων η μία είναι μίνι σειρά 8 επεισοδίων με τίτλο “COMIC A- MOCK!”, που επιλέχθηκε και συμμετείχε στο TORINO FILM LAB NEXT TV 2021.Έχουν γράψει μαζί τέσσερα θεατρικά έργα, εκ των οποίων το εφηβικό μιούζικαλ με τίτλο «e-saka» ήταν υποψήφιο το 2021 για το Κρατικό Βραβείο Ελληνικού Θεατρικού Έργου του Υπουργείου Πολιτισμού. Τέλος, έχουν σκηνοθετήσει το βραβευμένο βίντεο κλιπ του τραγουδιού «ΒΙΟΛΕΤΑ» (2023) του Θανάση Βούτσα. (75.000 views στο Youtube μέσα σε 2 μήνες).