Έχουμε ένα όνειρο

Μια ταινία του Πασκάλ Πλισσόν

Γαλλία, 2023, 96′

Γλώσσα: Γαλλικά, Νεπάλι, Σουαχίλι, Κινιαρουάντα, Πορτογαλικά. Eλληνικοί υπότιτλοι, ελληνική μεταγλώττιση

Η ταινία διατίθεται για καθολικά προσβάσιμες προβολές – με υπότιτλους για άτομα με ακουστική αναπηρία (SDH) και ακουστική περιγραφή για άτομα με οπτική αναπηρία (AD).

Ποιος είπε ότι το να ζεις με αναπηρίες σημαίνει να εγκαταλείπεις τα μεγαλύτερα όνειρά σου; Η Μοντ (Γαλλία), ο Τσαρλς (Κένυα), η Νιρμάλα και η Κέντο (Νεπάλ), ο Σαβιέρ (Ρουάντα) και ο Αντόνιο (Βραζιλία) είναι εξαιρετικά παιδιά που θα αποδείξουν ότι η αγάπη, η συμπεριληπτική εκπαίδευση, το χιούμορ και το θάρρος μπορούν να φέρουν τον κόσμο ανάποδα και ότι η μοίρα μερικές φορές είναι γεμάτη εκπλήξεις.

Θέματα: ντοκιμαντέρ, αναπηρία, συμπερίληψη

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Πασκάλ Πλισσόν

Γεννήθηκε το 1965 και μεγάλωσε στο μικρό χωριό Sainte-Croix στις γαλλικές Άλπεις. Ήταν πάντα παθιασμένος με το σινεμά και, έφηβος ακόμη, άρχισε να κάνει ταινίες μικρού μήκους για την τηλεόραση. Σπούδασε Σκηνοθεσία και Φωτογραφία στο Πανεπιστήμιο Paris I. Έχει σκηνοθετήσει πάνω από 25 ντοκιμαντέρ, αρκετές μεγάλου μήκους και πολλές ταινίες μικρού μήκους. Τα έργα του εξερευνούν την ανθρώπινη κατάσταση και τη δύναμη της ελπίδας, του θάρρους και της φιλίας. Ταινίες του έχουν παρουσιαστεί σε περισσότερες από 80 χώρες και έχουν κερδίσει πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων στις Κάννες και στο IDFA, καθώς και αρκετές υποψηφιότητες για βραβείο Σεζάρ.

Σοφί Ντεράπ, σκηνοθέτρια της ταινίας "Αντιγόνη"

Οι υπόλοιποι συντελεστές

Σενάριο: Pascal Plisson
Διεύθυνση φωτογραφίας: Simon Watel
Μουσική: Sylvain Goldberg, Matteo Locasciulli
Μοντάζ: Erika Barroché

Κριτικές

Μια “παγκόσμια περιήγηση” στο βίωμα της αναπηρίας που αποδεικνύεται όλο και πιο διαφωτιστική
Le Parisien

Διακρίσεις

  • Επίσημη επιλογή έναρξης διαγωνιστικού προγράμματος “Kids & Docs” στο 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας για παιδιά και νέους, 2023
  • Επίσημη επιλογή στο Locarno International Film Festival, 2023
  • Eπίσημη επιλογή στο Sarajevo Film Festival, 2023