Ο Μυρμηγκοήρωας (Antboy)

Antboy

Έτος Παραγωγής: 2013

Χώρα Παραγωγής: Δανία

Διάρκεια: 77′

Μια ταινία που προσεγγίζει με εξαιρετικό τρόπο τα θέματα της φιλίας, της αυτοεκτίμησης και της υπευθυνότητας.

Gary Goldstein, Los Angeles Times

Θαυμάσιες ερμηνείες και όμορφη κινηματογράφηση.

Sheri Linden, hollywoodreporter.com

Σύνοψη

Ο Pelle είναι ένα συνηθισμένο δωδεκάχρονο αγόρι. Η Amanda, το κορίτσι που είναι ερωτευμένος από το νηπιαγωγείο, σχεδόν αγνοεί την ύπαρξή του. Μια μέρα, καθώς οι συμμαθητές του τον κυνηγάνε, ο Pelle κρύβεται στον κήπο ενός γείτονα. Εκεί τον δαγκώνει ένα μυρμήγκι. Μόλις ο Pelle ξυπνήσει το επόμενο πρωί, καταλαβαίνει ότι έχει αποκτήσει τις δυνάμεις ενός μυρμηγκιού. Είναι πια πολύ δυνατός, έχει αυξημένη αίσθηση όσφρησης και μπορεί να σκαρφαλώνει σε τοίχους. Το τελευταίο πράγμα που θέλει ο Pelle είναι να τραβήξει την προσοχή πάνω του. Πολύ σύντομα όμως, ο φίλος του καταλαβαίνει τις δυνάμεις του και προσπαθεί να τον πείσει να γίνει ήρωας πολεμώντας το έγκλημα. Ο Pelle θέλοντας να εντυπωσιάσει την Amanda, δέχεται την πρόταση του φίλου του, παρόλο που δεν τον ενδιαφέρει. Γρήγορα όμως θα ανακαλύψει ότι δεν είναι ο μόνος στην πόλη με υπερδυνάμεις. Ο “Ψύλλος” εμφανίζεται και απαγάγει την Amanda. Οι δυο φίλοι είναι αντιμέτωποι με την μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής τους. Μπορεί ο μικρός ήρωας να αντιμετωπίσει τον κακό “Ψύλλο”;

https://www.youtube.com/watch?v=qORKPg5JRas

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Ask Hasselbalch
Σενάριο: Anders Ølholm
Φωτογραφία: Niels Reedtz Johansen
Μοντάζ: My Thordal
Μουσική: Peter Peter
Ερμηνείες: Oscar Dietz, Nicolas Bro, Samuel Ting Graf, Amalie Kruse Jensen, Cecilie Alstrup Tarp, Marcuz Jess Petersen, Kenneth Bøgh Andersen
Γλώσσα: Αγγλικά

Trivia

  • Η ταινία είναι βασισμένη στα τρία πρώτα μέρη της εξαιρετικά δημοφιλούς στη Σκανδιναβία σειράς βιβλίων Antboy του Kenneth Bogh Andersen.
  • Ο Μυρμηγκοήρωας είναι η πρώτη δανέζικη ταινία με πρωταγωνιστή υπερήρωα. Το κοστούμι του πρωταγωνιστή είναι το ακριβότερο που έχει κατασκευαστεί ποτέ στο δανέζικο σινεμά.
  • Το 2013, ο σκηνοθέτης της ταινίας, , επιλέχθηκε για το πρόγραμμα ως ένας από τους 16 περισσότερα υποσχόμενους κινηματογραφιστές της Σκανδιναβίας.

Βραβεία – Διακρίσεις

  • Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Παιδιών και Νέων, Robert Festival 2014
  • Βραβείο Καλύτερων Οπτικών Εφέ, Robert Festival 2014